• Utbildare, Föreläsare & Coach
 • Utbildare, Föreläsare & Coach
 • Utbildare, Föreläsare & Coach
 • Utbildare, Föreläsare & Coach

Skapa ditt drömliv

För att skapa det liv vi vill ha krävs att du börjar titta på din vägbeskrivning så att du vet vart du ska. Ofta är det så att människor känner till vart de inte vill, vad de inte vill ha men ofta svårt att berätta vart de vill och vad de vill ha in i sitt liv. Ofta hör jag att de vill ha lycka, kärlek, bra relationer, bättre ekonomi och bättre arbete – men de har ingen aning om hur eller var de ska börja.

5

Några steg och tips som jag själv tycker är enkla att följa för att skapa en plan:

 • Tydlighet – du behöver vara tydlig med vad du behöver inför dig själv. Ta reda på vart du vill, hur vill du att det ska vara? Vad vill du välja in i ditt liv? Vem finns i ditt liv som partner och övriga relationer? Vad gör du? Detta behöver du förtydliga för dig själv på papper för att du skall kunna nå dit du vill och ta action, ta tag i din karta och vägbeskrivning.
 • Bestäm dig – när du skrivit ner allting vad gäller alla punkter som du läste i punkten ovan och du känner att du är rätt ska du bestämma dig för att du också ska jobba utifrån din plan som du skapar, inte bara ibland utan VARJE dag. Försöka är inte bra nog – tänk på en fågel, de försöker inte flyga utan de flyger bara- skulle de bara försöka skulle de inte ta sig någonstans (förutom fågelungar som tränar sig på att flyga – men de försöker inte de jobbar på sin plan) skulle de bara försöka så skulle det inte alls fungera. Om man väljer att bara ”försöka” så kommer det in många ursäkter som du lätt hittar på för att slippa. När du bestämd dit – på riktigt Bestämt dig, finns inte utrymmet för annat än att lyckas med planen. Det kan visst vara så att du får välja bort saker i ditt liv som du inte vill ha längre, behöver längre och som helt enkelt inte passar in i ditt liv längre, men du måste bestämma dig för att göra det som krävs för att nå ditt mål.
 • Val – du har alltid dina val att göra. Vi har massor av tankar och massor av val att göra varje dag och om du ska ta dig framåt i dina målsättningar och vägen fram på din egen karta behöver du kanske göra andra val än du gjort innan för du som jag och alla andra vet att om man alltid gör som man alltid gjort, får man alltid samma resultat – och det var inte det du ville här, eller hur?
 • Vad hindrar dig – Det finns troligtvis många saker som hindrat dig hittills att nå dina mål och ett av hindren kan vara att du troligen lägger massor av tid på onödiga saker, saker som inte tar dig någonstans alls. Lägg din tid på det som betyder något för dig, jobba varje dag med detta.

 

Om du bara använder dessa små tips under en tid framöver så kommer du också att märka att din resa på väg mot ditt mål är på väg att kännas som att förändringen är nära, att den börjar visa sig, den känns så tydlig i hela dig, i varenda cell att det går av rena farten att fortsätta tills du måste göra en ny karta.

Det kan vara så att du ibland kommer in på en sidoväg, du kan välja att gå upp igen på den väg du har ritat upp eller att du tar en liten titt där för att se vad som finns – det som händer är att det tar lite längre tid att nå det utsatta målet bara men det är ingen fara – du kan alltid gå tillbaka och börja om igen på samma karta! Det beror på hur snabbt fram du vill.

dromliv_cirkel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 4 = sju

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Utbildare, Föreläsare & Coach
 • Utbildare, Föreläsare & Coach
 • Utbildare, Föreläsare & Coach
 • Utbildare, Föreläsare & Coach
@NymanSand