Då har vårt nya år kommit till oss, vi har gått in i 2016 sen några veckor tillbaka.Det är ofta en tid för förändring och vi kan se möjligheter att dra igång nya saker, nya mål, ändra på det som blev fel, fokusera på det vi vill och fokusera på det vi vill ha i våra liv.

Det finns olika sätt att arbeta på för att få en förändring till stånd. Det handlar naturligtvis till viss del om hur vi är som person. Dock är det viktigt att sätta mål eller ta fram drömmar och visioner för att börja arbeta därifrån.

Det är många som säger, skriver och uttrycker att detta året – 2016- ska bli det bästa året någonsin och jag är anhängare till detta också! Jag är övertygad om att detta kommer att bli mitt år :-) tillsammans med många andras år! För nu är det ett nytt år, nya spår ska skapas!

 

 nya_spar

 

Jag har ett år bakom mig som varit tungt efter en mc olycka där mitt ben blev väldigt illa skadat men jag har det kvar och även om jag ännu inte kan varken böja benet eller gå helt själv än så har jag bestämt att detta nya år kommer med många nya saker vad gäller både insikter, förståelse, relationer hälsa, business och ja, allt som bara ingår i ett “gott” liv.

Det finns förstås några saker som man kan göra för att förbereda sig på för att kunna ta ett steg på vägen, skapa en karta att gå efter och se till att man ställer in kompassen på rätt grader.

 

skriva_drömmar

 

En egen skattkarta kan du börja arbeta med genom att börja med att titta på

  • Vad vill du ha? Vad vill du välja in i ditt liv? Formulera EXAKT vad du vill ha (ofta är det så att vi människor vet vad vi inte vill ha men nu ska du titta på vad du VERKLIGEN vill välja in i ditt liv.)
  • Vad skulle du känna när du når det uppsatta målet? (Känn verkligen in, sätt dig i känslan av hur det känns i kroppen och hur det känns i både hjärta och hjärna, i varenda cell)
  • Hur vet du när du nått ditt mål? (se framför dig hur du känner, vad du ser)
  • När vill du ha det? (beskriv när du ska ha nått målet. Att sätta mål handlar om att sätta en tid. Sätt gärna också upp delmål och räkna ut vad du måste göra i vilket steg, dvs ta fram din karta som du skapat och se vad du behöver göra längs vägen till slutdestinationen.)
  • Finns det något som hindrar dig från att du inte redan nått ditt mål? (är det önskningar och drömmar du haft tidigare som du inte uppnått? Vad har hindrat dig hittills?
  • Hur skulle du säga att det skulle påverka ditt liv när du når ditt mål/dröm/önskat läge?
  • Vad har du idag som kan hjälpa dig att nå ditt mål/dröm/önskat läge?
  • Vad behöver du införskaffa i form material, attityd, kurs eller vad behöver du för att ta ett steg ytterligare?
  • Vad är ditt första/nästa steg för dig för att du ska nå ditt mål/dröm/önskat läge? Vad är det du behöver göra nu direkt?Skriv gärna och berätta hur det går för dig eller kommentera nedan.streck