I helgen blev jag inbjuden som VIP gäst till en underbar plats i Skå där vi var flera som träffades, inspirerades och skapade partnerskap med Linnea Kempe, Cathrin Nilsson och AnnaLena Lindros med flera. Tack till er alla.

En fantastisk dag där vi hade en underbar sommardag med sol som gjorde att vi kunde vara ute i naturen på en kraftplats som verkligen gav allt.

Vi pratade målsättning och hur viktigt det är att sätta sina egna mål, uttala dem för sig själv bland annat vilket är en kraft i sig som vi alla borde ta mer vara på. Säg vad du vill ha! Jätteviktig ingrediens för att vi ska lyckas med det vi föresätter oss och vikten av att skapa det vi själva vill välja in i våra liv, hur ser planen ut för just ditt liv.

Följer du dina drömmar? En frågeställning som kom upp och som kan vara svår att svara på och det krävs att man går till botten med vad man verkligen vill med sitt liv och sedan agera för att åstadkomma detta om man ska hitta drömmen. Hur ser den ut och vad behöver du göra för att nå den?

Dela upp drömmen, målet och det du ser framför dig i flera steg för att se vad som krävs idag för att du ska få ut det du vill av livet.

“Inse vad du verkligen vill göra. Det hindrar dig från att jaga fjärilar och sätter dig i arbete att gräva guld.” (William Moulton Marsden)

Framgång föds hos den som fokuserar på sina starka sidor, istället för att klaga över sina svagheter. En bra övning för att hitta sina starka egenskaper är att  göra en lista på bra egenskaper hos dig själv och skriv ner på vilket sätt du kan utnyttja dem. Skapa en visionboard där du kan skapa en klar och tydlig riktning mot ditt mål.

Så sätt igång med att leta guldet för att ta dig till nästa nivå. Det stora misstaget man gör om man inte sätter mål är att omedvetet sabotera för sig själv och när du sätter mål så ger du dig en känsla av mening och syfte. Mål ger dig en känsla av riktning.

Följande frågor är en bra start för att hitta din riktning.

Vad är dina mål?

Vilket syfte har du med att uppnå dina mål?

Vad vill du uppleva varje dag?

När du satt mål och har en plan för det, satt in alla steg du behöver göra för att nå målen behöver du agera varje dag för att nå dem om du ska genomföra en förändring. Små saker, små förändringar gör stor skillnad i ett längre persepktiv och du behöver samtidigt säkerställa att du gör rätt sak i rätt tid.

I nästa inlägg tar jag upp lite om hur du ska titta på att du gör rätt sak på rätt sätt!